Η υγεία είναι καθοριστικός παράγοντας της ευτυχίας

Όλοι επιθυμούμε να αποκτήσουμε το αγαθό που το λέμε ευτυχία και στην ζωή μας βάζουμε στόχο να την κάνουμε κτήμα μας. Σε αυτή μας την προσπάθεια, ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι να έχουμε καλή υγεία.

Σε αυτές τις συζητήσεις που έχω προγραμματίσει, θα εξετάσουμε πως ο εγκέφαλός μας προσομοιώνει το μέλλον και την αξία των θετικών σκέψεων για να έχουμε ποιότητα στην ζωή μας. Μέσα από αυτές τις δύο λειτουργίες, θα χαρτογραφήσουμε με απλά λόγια, τις αιτίες και τους μηχανισμούς που δημιουργούν ανισορροπίες σε αυτή την διαδικασία, με αποτέλεσμα στην αρχή να εμφανίζονται ανησυχίες, οι οποίες αργότερα γίνονται φοβίες  και άγχος, τα οποία με την σειρά τους οδηγούν στην κατάθλιψη, που μας στερεί την ποιότητα της ζωής μας και αντί να είμαστε ευτυχισμένοι τίποτα καλό δεν φαίνεται να συμβαίνει και αισθανόμαστε δυστυχισμένοι.

Αν παρ’ ελπίδα, φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση αποτελμάτωσης στην ζωής μας, δεν έχουν χαθεί όλα. Με όπλο την δύναμη του βιοσυντονισμού και την βοήθεια της ολιστικής ιατρικής, επανερχόμαστε στην προηγουμένη υγιή κατάστασή μας, χωρίς χημικά φάρμακα,  χωρίς πόνο, χωρίς κόπο.

 

Τι είναι Προσκόπηση
Ο θυμόσοφος λαός λέει, ότι όλα ξεκινούν από το κεφάλι. Ο μετωπιαίος λοβός, στον εγκέφαλο του ανθρώπου, του δίνει την δυνατότητα, να σχεδιάζει ή να προσομοιώνει μελλοντικές πράξεις και ταυτόχρονα ελέγχει και την ηθική αυτών των πράξεων.

Αυτός ο έλεγχος, εκδηλώνεται με τον ασταμάτητο εσωτερικό διάλογο που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι. Αυτή η πράξη, του να βλέπουμε ή να στοχαζόσαστε το μέλλον λέγεται προσκόπηση.

Από την μια μεριά, αυτός ο σχεδιασμός των πράξεων μας στο μέλλον, φτάνει στην συνείδησή μας απρόσκλητος, με κανονικότητα, χωρίς κόπο και καταλαμβάνει κάθε γωνιά της ψυχής μας. Η φαντασίωση για ένα καλύτερο αύριο, μας δίνει χαρά και ταυτόχρονα μας δημιουργεί την τάση, να υπερεκτιμάμε τις πιθανότητες να μας συμβούν καλά πράγματα, και ξεπερνάμε τα ρεαλιστικά όρια της αισιοδοξίας για το μέλλον.

Από την άλλη μεριά, τα δυσάρεστα γεγονότα, όταν είναι αναμενόμενα, έχουν λιγότερο αντίκτυπο. Η προσπάθεια να φαντασθούμε δυσάρεστα γεγονότα, μας κάνει πιο προσεκτικούς και μας οδηγεί να κάνουμε το σωστό. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε ποια πράγματα είναι οδυνηρά, όπως: η εγκατάλειψη, η περιφρόνηση, η έξωση, ο υποβιβασμός, η ασθένεια, το διαζύγιο, πριν τα βιώσουμε και έτσι προσπαθούμε να τα αποφύγουμε.

Τα παραπάνω δηλώνουν την ισχυρή επιθυμία, που έχουμε να ελέγξουμε την έκβαση των μελλοντικών γεγονότων και αυτή η ανάγκη ελέγχου του μέλλοντος, κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Αυτή η αίσθηση, ότι οδηγούμε την πορεία της ζωής μας και ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική πορεία της ζωής μας, γιατί το μέλλον είναι άδηλο και ανεξέλεγκτο για τον λόγο ότι είναι πιθανοκρατικό και εντελώς διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο το προβλέπουμε.

 

Επομένως είναι φανερό, ότι οι φοβίες, δεν δημιουργούνται από τις διαφορετικές καταστάσεις που βιώνουμε, αλλά τις δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο τις αναλύουμε όταν προσομοιώνουμε το μέλλον. Αυτές οι δυσάρεστες προβλέψεις, μετά από ένα όριο, προκαλούν μια κατάσταση ανισορροπίας, η οποία στην συνέχεια προκαλεί ανησυχίες, φοβίες, άγχος και σιγά – σιγά οδηγεί στην κατάθλιψη βλάπτοντας σοβαρά την υγεία μας.

 

Στο επόμενο ραντεβού μας, θα μιλήσουμε για το άγχος και την κατάθλιψη, τον μηχανισμό που τα δημιουργεί και πως αντιμετωπίζονται ουσιαστικά με την βοήθεια του βιοσυντονισμού και γενικά με την ολιστική ιατρική.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου Η υγεία είναι καθοριστικός παράγοντας της ευτυχίας  πατώντας εδώ.

Comments are closed.