Αντιμετώπιση Στην Αλλαγή Συμπεριφοράς Των Παιδιών Εξαιτίας Των Μαθησιακών Προβλημάτων Που Αντιμετωπίζουν Στο Σχολείο

Η πρώτη φορά στο σχολείο, είναι μια μεγάλη και μοναδική εμπειρία, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Τα παιδιά πρόκειται να διευρύνουν τους πνευματικούς τους  ορίζοντες και να εξασκηθούν στην γλώσσα και την ομιλία, να αλληλοεπιδράσουν με άλλα παιδιά, να μάθουν να υποστηρίζουν τον εαυτό τους, να βιώσουν την εμπειρία να πληγώνονται από τ’ άλλα παιδιά, να μάθουν να παρηγορούνται και τον τρόπο να μοιράζονται πράγματα και εμπειρίες.

Επειδή το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες, η απομάκρυνση του από την οικογενειακή ζωή, όπου τα παιδιά αμείβονται για το «ποια είναι», τα πρώτα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν τα παιδιά μεταβαίνουν στο σχολείο, όπου αυτά ανταμείβονται για εκείνο «που μπορούν να κάνουν».

Αυτή η μεταβολή, μπορεί να φέρει απογοήτευση στο παιδί και να παρουσιάσει ακατανόητη συμπεριφορά. Οι γονείς παρατηρούν αυτή την αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού και αρχίζουν να προβληματίζονται πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την νέα κατάσταση.

Για παράδειγμα.

 • Ίσως το παιδί νιώσει αναστάτωση όταν πάει σχολείο για πρώτη φορά.
 • Μπορεί να μην του αρέσει.
 • Ίσως να μην θέλει να σας αφήσει και να προσκολλάται παθολογικά.
 • Ίσως να κλαίει και να φωνάζει σε μια προσπάθεια να σας εμποδίσει να διαβείτε την έξοδο του σχολείου.
 • Ίσως και να το σκάσει από το σχολείο.
 • Μπορεί το παιδί να είναι νευρικό ή να φοβάται. Μπορεί ο φόβος του να είναι απροσδιόριστος ή κενός περιεχομένου.

Άλλα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσουν στην συμπεριφορά τους τα παιδιά στο σχολείο είναι:

 • Διάσπαση προσοχής.
 • Ανυπομονησία. Δεν μπορεί να περιμένει το διαλείμματα.
 • Παρενοχλεί τον διπλανό.
 • Αποθάρρυνση, αυτολύπηση.
 • Απαισιόδοξο. Εγκαταλείπει κάθε ελπίδα, σταματά κάθε προσπάθεια.
 • Βύθιση σε απελπισία σε περιπτώσεις επανειλημμένων προσπαθειών χωρίς επιτυχία.
 • Καταβεβλημένο από την ευθύνη ανταπόκρισης. Νοιώθει ενοχές που δεν τα κατάφερε.
 • Επιφυλακτικά, με συνέπεια να αισθάνονται μοναξιά και αποξένωση.
 • Επιπλήττει και τιμωρεί τον εαυτό του γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.
 • Φόβος ότι δεν το προσέχουν, φόβος ότι θα το αγνοήσουν, φόβος ότι δεν θα έχει φίλους.
 • Ζητάει επιβεβαίωση και καθησυχασμό.
 • Αναποφάσιστο ως προς την σωστή απάντηση, αποφεύγει να απαντήσει.
 • Μνησικακία από έλλειψη ενδιαφέροντος που του έδειξαν.
 • Γελοιοποίηση του εαυτού, για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους.

Αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν επίσης, σε παιδιά που λαμβάνουν συνέχεια αρνητικές κρίσεις, απογοητεύονται και χάνουν το ενδιαφέρον τους. Παρομοίως και τα παιδιά που βαριούνται, γιατί τους δόθηκαν ανιαρά ή αδιάφορα θέματα, με αποτέλεσμα αυτά να αντιδρούν αρνητικά, να συγχυστούν και ανεξάρτητα από τον φόβο της αποτυχίας, στην πραγματικότητα μαθαίνουν να αποτυχαίνουν.

Αυτές και άλλες καταστάσεις στο σχολείο, έχουν ως αποτέλεσμα κάποια παιδιά να μοιάζουν αναιδή ή καταστροφικά και ανυπάκουα, να αρνούνται να φάνε ή να πάνε για ύπνο, να λένε ψέματα, να κλέβουν, να εκφοβίζουν, να αυτοτραυματίζονται, να γίνονται επιθετικά, να προσποιούνται ασθένεια, να δηλώνουν εγωισμό και να θέλουν να γίνεται το δικό τους με κάθε τρόπο.

Αν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, δώστε τώρα οριστική λύση. Τηλεφωνήστε μου, να ορίσουμε μια συνάντηση ή για να ενημερωθείτε, επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο και μπορούμε να τα θωρακίσουμε για όλη την διάρκεια των σπουδών τους, με την βοήθεια της ολιστικής ιατρικής, του εξοπλισμού που διαθέτω και της μεγάλης εμπειρίας που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που θεραπεύω τέτοιου είδους παιδικές συμπεριφορές.

Σας διαβεβαιώνω, ότι όλα αυτά τα προβλήματα συμπεριφοράς λύνονται χωρίς να ταλαιπωρείται το παιδί, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα με την βοήθεια των προγραμμάτων που διαθέτω και τα αποτελέσματα είναι εμφανή ακόμα από την πρώτη επίσκεψη.

Αυτό το καταπληκτικό μαθησιακό πρόγραμμα που διαθέτω, ωθεί το παιδί να ξεπεράσει τα προβλήματα συμπεριφοράς και επίτευξης που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της αλλαγής που πραγματοποιείται με το σχολείο. Με το μαθησιακό πρόγραμμα, ολοκληρώνεται η πραγματική δυνατότητα του παιδιού ως προς την μάθηση, την κατανόηση και την δημιουργία, όταν το παιδί μαθαίνει κάτι καινούργιο για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα βοηθάει το παιδί να θεμελιώσει την ανεξαρτησία του και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του, τις κοινωνικές του δεξιότητες και κυρίως απελευθερώνει τα ταλέντα του!

Επιπλέον, θεαματική βελτίωση με την βοήθεια της ολιστικής ιατρικής επιτυγχάνεται σε περιπτώσεις δυσλεξίας, υπερκινητικότητας, τραυλίσματος, τικ, ντροπαλότητας και κοκκινίσματος.

Εννοείται ότι μαθησιακά προγράμματα μπορούν να κάνουν όλοι όσοι σπουδάζουν ξένες γλώσσες, μαθητές γυμνάσιου και λυκείου, φοιτητές και για όσους πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές ή διπλωματικές εξετάσεις και ο όγκος των μαθημάτων είναι μεγάλος.


Θέλετε να διαβάζετε πρώτοι τα πρωτότυπα άρθρα που δημοσιεύω στον ιστότοπό μου; Αν ναι, δεν έχετε παρά να κάνετε Like στη σελίδα μου στο Facebook.

Comments are closed.