Ανθοϊάματα

Τα ανθοϊάματα (Bach, Bush, Καλιφόρνιας) αποτελούν ένα σημαντικό σύστημα θεραπείας παγκοσμίως. Τα ανθοϊάματα επαναφέρουν την φυσική ισορροπία και θεραπεύουν την σύγκρουση ανάμεσα στο σώμα, τον νου και το πνεύμα, σύγκρουση η οποία θεωρείται ως πραγματική αιτία της ψυχικής και σωματικής δυσαρμονίας.

Είναι ένα σύστημα, που ανακουφίζει τον πόνο, θεραπεύει το άτομο και όχι την ασθένεια, την αιτία και όχι το αποτέλεσμα.  Είναι μία μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών, των φυτών και των δέντρων.

Τα ιάματα προσφέρουν ένα μέσο ανακούφισης της αρνητικής συμπεριφοράς, θεραπεύουν  τις ψυχικές αναστατώσεις όπως είναι η ανυπομονησία, το άγχος, οι φοβίες, η μελαγχολία, οι διαταραχές του ύπνου, η κατάθλιψη, η τάση αυτοκτονίας, . Επίσης βοηθάει στον προσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας, λίμπιντο, προβλήματα εμμηνόπαυσης και γονιμότητας .

Προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην κοινωνική συμπεριφορά κατά την εφηβεία, ευκολότερη αντιμετώπιση των παιδικών τραυμάτων στην ανάπτυξη, την εξέλιξη και μάθηση των παιδιών και της γονικής συμπεριφοράς.

Με την βοήθεια  της ανθοθεραπείας απαλύνονται και εξισορροπούνται πολλές αρνητικές, ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις με τρόπο ήπιο, χωρίς επιβάρυνση για τον οργανισμό και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.     

Comments are closed.